Passikuvaus 20,00

Lähetämme kuvan valintasi mukaan joko sähköisenä lupahallinnolle tai saat ne perinteisinä tulostettuina kuvina heti mukaasi

Passia, henkilökorttia ja monia muita poliisin myöntämiä dokumentteja varten kuva lähetetään sähköisessä muodossa suoraan lupahallinnon palvelimelle. Asiakas saa kuvatunnuksen, jolla hakeminen sujuu näppärästi. Lähetämme sähköisen kuvan yleensä muutamassa minuutissa paitsi ruuhkatilanteissa hiukan myöhemmin, aina kuitenkin kuvauspäivänä.

Halutessasi saat kuvat (4 kpl) myös tulostettuina heti mukaasi. Katso alempaa Lisäpalvelut.

SÄHKÖINEN  KUVA AJOKORTTIA VARTEN
Lupahallinnolle lähetetty sähköinen kuva kelpaa myös ajokorttihakemuksen kuvaksi, mutta vasta sen jälkeen kun se on hyväksytty esim. passihakemuksen yhteydessä.
Mikäli sinulla ei ole voimassaolevaa passia tai henkilökorttia ja haet ensin ajokorttia ja vasta sen jälkeen esim. passia, niin  tarvitset ajokorttihakemusta varten perinteiset tulostetut kuvat.
Ajokorttikuvat saat heti mukaasi ja ne kelpaavat muuten paitsi Traficomin sähköistä Oma asiointi -palvelua käytettäessä.

Traficomin ohjeen mukaan uusia kuvia ei kuitenkaan tarvita mikäli olet toimittanut sinne kuvasi vuonna 2013 tai sen jälkeen.
HUOM! Asiakkailta saadun palautteen perusteella emme vastaa tämän ohjeen paikkansapitävyydestä. Kannattaa tarkistaa oman Traficomilla olevan kuvan mahdollinen kelpaavuus ajokorttiin ennen kuvaukseen tuloa.

Lisätietoa Traficomin palveluista saat klikkaamalla tästä, sivu aukeaa omaksi ikkunakseen. 

Ajanvaraus

Kuvausten sujuvuuden varmistamiseksi suosittelemme ajan varaamista alle kuuden kuukauden ikäisten lasten kuvauksiin.

Viisumikuvaus 20,00

Viisumikuvat saat heti mukaasi.
Kuvat viisumihakemuksiin otetaan vaalealla taustalla ja niiden koko on korkeintaan 40x50 mm (4 kpl) tai 2"x2"/50x50 mm (2 kpl).
Poikkeavat kuvakoot - katso sivun alalaidasta "Poikkeukset".

Viisumihakemuskuva voidaan lähettää sähköisessä muodossa asiakkaan sähköpostiin, mikäli kohdemaa hyväksyy sähköisen kuvan. Tällaisia maita ovat mm. Kiina, USA ja Intia.

Poikkeukset lisäpalveluna jos ne ovat teknisesti mahdollisia, katso lisätietoja sivun alalaidasta.
Viisumihakemuksia, muita kuin suomalaisia dokumentteja ja erilaisia lupia ym. varten otetut kuvat leikataan asiakkaan haluamaan kokoon.

Selvitä
kohdemaasi viisumikuvan määräykset etukäteen esim. matkanjärjestäjältäsi.

Meillä tunnetaan monien maiden viisumikuvien vaatimukset ja tarvittaessa haemme tietoa lisää netistä.

Joidenkin maiden passi- tai viisumikuvan vaatimuksista ei löydy mistään yksiselitteistä ohjetta. Tämän vuoksi valintavastuu kuvakoosta, pään koosta ja sijainnista kuvassa, kuvien pinnasta (kiiltävä tai matta) ja värillisen tai mustavalkoisen kuvan valinnasta yms. seikoista on asiakkaalla.

Fotonomi ei ole asiakkaan valinnan jälkeen korvausvelvollinen vääränlaisista kuvista aiheutuneista harmeista tai kuluista.

Lisäpalvelut +5,00 / palvelu

Kuvatunnuksen lisäksi 4 kpl (max 40x50 mm), 2 kpl (max 2"x2") tai 1 kpl 10x15 samaa kuvaa mukaan.

Kuvatunnuksen lisäksi kuva asiakkaalle sähköpostiin.

Alkuperäisen kuvan tallentaminen korkeintaan kuudeksi kuukaudeksi mahdollista myöhempää käyttöä varten. Tietosuojalain takia tarvitsemme tallentamiseen asiakkaan suostumuksen. Se käy kätevästi kuittaamalla suostumuslomake kuvauksen yhteydessä. Paljon matkustavalle järjestely helpottaa viisumikuvien tilaaamista kun joka kerta ei tarvitse olla mallina vaan riittää kun ilmoittaa millaisia kuvia tarvitsee. Kuvat normaalihinnoittelun mukaan.

Poikkeukset alk. 30,00 / kuvaus

Poikkeavat kuvakoot (isompi kuin 2" x 2") ja -pinnat alkaen 30,00 / 2 tai 4 kpl riippuen kohdemaan kuvamääräyksistä.
Toimitusaika työtilanteen mukaan, yleensä korkeintaan puoli tuntia mutta esim. ruuhkatilanteessa pitempi.

Poikkeavia kokoja tai pintoja ovat mm. Indonesian ja Kanadan viisumi-/passikuva (2 kpl) sekä kuvat ulkomailla syntyneen lapsen rekisteröintä tai kansalaisuudesta luopumista varten Venäjän viranomaisille (4 kpl).

Tarvittaessa lisäämme Kanadan passikuvan taakse käsin kirjoittaen Fotonomin yhteystiedot ja kuvauspäivämäärän.

Digitaaliset viisumikuvat Visumserviceä varten.
Toimitusaika työtilanteen mukaan, yleensä korkeintaan puoli tuntia mutta esim. ruuhkatilanteessa pitempi.

Kannattaa huomata, että tietosuojalain mukaisesti kuvia ei tallenneta tai arkistoida, ellei näin erikseen sovita. Tämä tarkoittaa sitä, että niistä EI SAA lisäkopioita jälkeenpäin. Kaikki kuvat hävitetään heti kuvauksen jälkeen.